Aby korzystać z zawartosci forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
 Strona Główna forum ZIPPO. Zapalniczki ZIPPO.

RegulaminRegulamin FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: gacoperz
2010-02-03, 12:37
Wycena Zapalniczki ZIPPO Marlboro
Autor Wiadomość
maciejwisnia 
SATIN CHROME

Wysłany: 2010-02-02, 13:13   Wycena Zapalniczki ZIPPO Marlboro

Witam mam prośbę. A mianowicie, chcialebym, żeby ktoś z Was pomogł mi określić wartość mojej zapalniczki. Cena która widnieje na allegro jest calkowicie wyssana z palca i prosze sie nia nie sugerować. Z góry dziekuje za pomoc

http://www.allegro.pl/ite...ppo_unikat.html

fidusinski 
TITANIUM COATED

Allegro: fidusinski
Data ur.: \\\ ZIPPO \\

Wysłany: 2010-02-02, 13:58   

proponuję wystawić ją od 1 zł (BCM) .. Rynek sam wyznaczy odpowiednią cenę ...

dodatkowo ... w dziale sprzedam.kupię.zamienie podaj link, to może zwiększyć zainteresowanie. Aukcje wystaw na 13 dni z pogrubienie ... (Poczekaj najpierw aż zakończy się ta aukcja)

to by było na tyle :)

maciejwisnia 
SATIN CHROME

Wysłany: 2010-02-02, 17:29   

Wielkie dzieki za POMOC!!!

Kondi 
SILVER PLATED

Data ur.: K ZIPPO V

Wysłany: 2010-02-02, 17:31   

maciejwisnia, A jakiej pomocy oczekiwałeś ? Ja za nią dam Ci 30 złotych z przesyłką. Dla mnie jest tyle warta o ile jest nowa.

Baieros 
SATIN CHROME

Wysłany: 2010-02-02, 18:10   

dam 35 z wysyłką jeśli jest nowa ;)

młodszyzippofan 
BLACK ICE

Data ur.: H ZIPPO IV

Wysłany: 2010-02-02, 18:15   

Panowie! Troszkę przesadzacie...

maciejwisnia Prosił o pomoc w wycenie zapalniczki, a nie żebyście urządzili tutaj licytację...

Zauważyłem że na Naszym Forum ostatnio coraz trudniej o pomocne posty. Ten temat po poście fidusia powinien się zakończyć.

Kondi 
SILVER PLATED

Data ur.: K ZIPPO V

Wysłany: 2010-02-02, 19:44   

Tomku ja nie urządziłem tutaj licytacji tylko powiedziałem ile ta dla mnie jest warta.. Sam dobrze wiesz że każda zippo oprócz chyba podstawowych modeli jest różnie wyceniania.. Dla mnie jest powiedzmy warta tyle a jak dla kogoś jest warta więcej albo mniej to jego już sprawa.. Moim zdaniem sprzedawca sam powinien się określić z ceną ..

gacoperz 
TITANIUM

Data ur.: / ZIPPO /

Wysłany: 2010-02-02, 21:21   

Kondi napisał/a:
Sam dobrze wiesz że każda zippo oprócz chyba podstawowych modeli jest różnie wyceniania.

Podstawowe modele są zwykle najtańsze a Ty podałeś jeszcze niższą kwotę.
Jak bm miał kupić taką zapalniczkę to dałbym ze 100pln ale warta może być trochę więcej.

maciejwisnia 
SATIN CHROME

Wysłany: 2010-02-03, 00:32   

Chce tu odpowiedziec Kondi! Co Ty kolego masz za problem? Zwyczajnie zapytalem ludzi którzy się tym pasjonuja i znaja się bardziej niżeli ja jako laik! Ciebie osobiscie nie prosilem o pomoc, wiec nie rozumiem po co zabirasz glos! Wystarczylo napisac 30 zł i wszystko. A nie wymądrzać się w idiotyczny sposób! Pewnie jesteś jedny z tych pryszczatych brzydkich dzieci i mscisz sie za to na wszystkich wokoł !!!

EnzoPPX2 
GOLD PLATED

Data ur.: .. ZIPPO .

Wysłany: 2010-02-03, 00:51   

Ty się maciejwisnia, nie ciskaj , tylko lepiej powiedz gdzie są takie bardzo stare domy , na strychach których znajduje się zapalniczki , nówki z 1998 roku i to na dodatek w pudełkach :hyhy:
== >> [12:08] 30.07.2009 [N.D.M.Ż] << ==

viciu 
TITANIUM

Allegro: viciufulik
eBay: viciufulik
Data ur.: /// ZIPPO //

Wysłany: 2010-02-03, 09:20   

Maciek, nie denerwuj się. Kondi nie chciał Cię urazić, tylko dość dosadnie określił wartość zapalniczki. Zasada na przyszłość: Zippo jest tyle warta, ile toś jest gotów za nią zapłacić - i tyle.
maciejwisnia napisał/a:
Pewnie jesteś jedny z tych pryszczatych brzydkich dzieci i mscisz sie za to na wszystkich wokoł !!!

To nie było ani grzeczne, ani potrzebne. I z tego co pamiętam, Kondi pryszczy nie ma...
:hyhy:
Peace, ludziska.

marek-45 
SILVER PLATED

Allegro: Marek-45
eBay: marek-45
Data ur.: .... ZIPPO ...

Wysłany: 2010-02-03, 10:26   

gacoperz napisał/a:
Podstawowe modele są zwykle najtańsze a Ty podałeś jeszcze niższą kwotę.
Jak bm miał kupić taką zapalniczkę to dałbym ze 100pln ale warta może być trochę więcej.

Wracając do ceny tej zapalniczki.
Dokładnie w dobrych czasach jak dolar stał niżej ja dokładnie takową samą nabyłem za 47 $ a inny sprzedawca (nie pamiętam nazwy)sprzedawał ten model za ponad 200 $,pamiętam nawet tu na forum pytałem czym się owe modele różnią.Po zatym cena zapalniczki danego modelu zależy też od popytu w danym okresie na określony model.Nie wiem czy to zauważyliście ale niejednokrotnie idą "fale"raz w cenie są Camele,innym razem Marlborasy jest popyt-jest sprzedaż,najgorszy jest niestety całkowity zastój.Wracając do tematu w czasie kryzysu wystawiłem z ciekawości tenże model na eBay za 100 zł cena wywoławcza,był jeden kupiec(licytant)z Hongkongu i tam też za ową cenę dokładnie taki sam model poszedł.Cytując więc Gaca całkowicie się z nim zgadzam.

maciejwisnia 
SATIN CHROME

Wysłany: 2010-02-03, 12:12   

Jeszcze tak w woli ścisłości, to że napisałem "Wielkie dzieki za POMOC!!!" nie było w żadnym sensie ironiczne. Zwyczajne szczere podziekowania. Nie wszyscy jednak zrozumieli. Przykre to.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi