Aby korzystać z zawartosci forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
 Strona Główna forum ZIPPO. Zapalniczki ZIPPO.

RegulaminRegulamin FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
paypal a ebay
Autor Wiadomość
lidl 
SATIN CHROME

Wysłany: 2010-01-02, 20:58   paypal a ebay

Witam, czy Ebay wykryje, ze placilem za przedmiot z innego konta paypal niz to, ktore jest przypisane do konta ebay?

marek-45 
SILVER PLATED

Allegro: Marek-45
eBay: marek-45
Data ur.: .... ZIPPO ...

Wysłany: 2010-01-02, 22:38   

A co ich to może obchodzić?
Ważne że zapłaciłeś i nawet gdybyś osobiście zawiózł pieniądze nic im do tego,ważne że sprzedawca otrzyma zapłatę.

lidl 
SATIN CHROME

Wysłany: 2010-01-02, 22:40   

ok, a czy ludzie moga byc niechetni zeby podawac swoje adresy PP przez maila? bo beda preferowali zebym zrobil to przez link ebay?

fidusinski 
TITANIUM COATED

Allegro: fidusinski
Data ur.: \\\ ZIPPO \\

Wysłany: 2010-01-02, 23:59   

Cytat:
Niestety może :/ Już spotkałem kilku sprzedawców, którzy nie zgodzili się zapłącić kontem paypala, które nie jest powiązane z kontem ebay. Wiąze się to zapewne z ochroną kupującego jak i sprzedającego

marek-45 
SILVER PLATED

Wysłany: 2010-01-03, 11:24   

fidusinski napisał/a:
Cytat:
Niestety może :/ Już spotkałem kilku sprzedawców, którzy nie zgodzili się zapłącić kontem paypala, które nie jest powiązane z kontem ebay. Wiąze się to zapewne z ochroną kupującego jak i sprzedającego

Finduś ale ja to zrozumiałem w ten sposób że jeżeli sprzedawca zgadza się(albo prosi) o inną formę zapłaty to chyba obojętne czym i w jaki sposób ja to zrobię,abym zapłacił za zakupiony towar,ryzyko przechodzi wtedy na kupującego.

fidusinski 
TITANIUM COATED

Allegro: fidusinski
Data ur.: \\\ ZIPPO \\

Wysłany: 2010-01-03, 13:21   

Marku, ja też tak to zrozumiałem ale jednak sprzerdający też woli się zabezpieczyć, np. przed otrzymaniem negatywnego komentarza w sytuacji, gdy kupujący nie dostanie zwrotu kasy ... :)

novy90 
SATIN CHROME

Data ur.: / ZIPPO /

Wysłany: 2010-02-01, 20:00   

Witam !!
Mam takie pytanko na temat zakupu za granicą.
Czy wygrywając aukcję na ebayu i płacą przez paypal za wylicytowany przedmiot to czy musze mieć jakiś kontakt mailowy między kupującym a sprzedającym czy płacąc przez paypal kaska dociera do odbiorcy a on wysyła mi na adres podany w ebayu??
Proszę o wytłumaczenie jak to dokładnie działa?
Czy muszę znać język czy nie koniecznie.?
Aha i czy nie musze się martwić o koszty przesyłki bo przecież ebay w większości aukcji podaje z boku kwotę przesyłki?
Z góry dzięki
Pozdro

marek-45 
SILVER PLATED

Wysłany: 2010-02-01, 20:28   

novy90,

Zakładając konto na eBay musisz, jako login mieć swój adres internetowy, wygrywając aukcje z miejsca dostajesz od sprzedawcy automatyczne powiadomienia jest tam napisane „ZAPŁAĆ TERAZ”, więc posiadając pieniążki na koncie nic innego nie robisz tylko wykonujesz wskazane czynności.Jeżeli nie chcesz, albo nie „kumasz”dobrze Angielskiego to przechodzisz (wchodzisz) na Polska edycje (stronę) Ebay-a dokładnie takie same informacje są tam podane.Nie trzeba nic umieć po Angielsku.Za kupiony przedmiot płacisz tylko tyle za ile go wylicytowałeś plus koszty wysyłki.Sprzedawca wysyła na adres podany w PayPalu (można dodać inny).

Gierzow 
GOLD PLATED

Allegro: Gierzow__kr
eBay: Gierzow_kr
Data ur.: A ZIPPO VI

Wysłany: 2010-02-01, 20:28   

novy90,
1. Kontakt nie jest konieczny, tak jak piszesz - przelew=>sprzedający ma dane i wysyła.
2. Język przydaje się do zrozumienia opisu, cała reszta interfejsu użytkownika jest po polsku na ebay.pl.
3. Jeśli masz do czynienia z sumiennym sprzedawcą to koszty wysyłki zostaną obliczone przez kalkulator na stronie aukcji.

edit. Drugi :rotfl:

Odpowiedz do tematu