|
TU SIĘ WITAMY !!!!!!!!!!!!!!! |
| Autor |
Wiadomość |
michal.dw
SATIN CHROME

|
Wysłany: 2010-02-06, 21:56
|
|
|
siemanko zippowcy jestem łosiu i od niedawna mam zapalniczke zippo.
sorra ale niewiem co o sobie napisać bo troche by tego było |
|
|
|
 |
SlaWasII
SATIN CHROME

Allegro: SlaWasII
|
Wysłany: 2010-02-07, 18:06
|
|
|
Witam!
Od dziesięciu lat (serio!) kupuję Zippo i nie mogę kupić. Kilka dni temu znowu robiłem podejście w trafice do fajkowej ale po oględzinach znów mnie powstrzymało.
No i wreszcie kupiłem na alledrogo, u polecanego na zippoforum allegrowicza - model 999.
PS
O! widzę, że dostałem mailem prikaz napisania kilku słów o sobie, bo inaczej...
Ad rem.
Muzyka, fotografia, żagle, ogród, zwierzyniec, fajczarstwo i fajkarstwo. Kolekcjonuję wszystko co ma cokolwiek wspólnego z fajką. Posiadam dużą kolekcję fajek oraz znaczków, banknotów i monet z fajkami. Są to bardzo rzadko spotykane eksponaty! Zapalniczek mam kilka. Zippo nie posiadam... choć właściwie to już kupiłem - spodziewam się przesyłki początkiem tygodnia. |
|
|
|
 |
Adramellech
JEDNOPOSTOWIEC

|
Wysłany: 2010-02-08, 09:49
|
|
|
Serwus.
Dość długo nosiłem się z zamiarem nabycia zippo aż tu kilka miesięcy temu dostałem w prezencie. I ciesze się z niej jak dziecko.
Ponadto wolny czas dzielę pomiędzy żona, paintballem, RPG-ami Warhammer, Dzikie Pola, ponadto chętnie słucham szant ale nie tylko. |
|
_________________ Ipsa Suamelior Fama |
|
|
|
 |
bax31
SATIN CHROME

|
Wysłany: 2010-02-08, 11:38
|
|
|
Witam wszystkich.
Mam 33 lata, żonę, dziecko, pracę i... Zippo.
Dostałem Ją od mojej (wtedy jeszcze nie) żony na 18 i to było spełnienie marzeń!
Do tej pory to tylko na filmach ją widziałem i non stop trułem,że ją chce. I dostałem,choć wiem,że kosztowało to żonkę sporo wyrzeczeń( 1 rok studiów to kasy ciągle brak ).
A jak jeszcze obejrzałem Mystery train i co japończyk robi z ta zapalniczką to kocham ją po grób. I żonę i zapalniczkę:).
Pozdrawiam wszystkich miłośnikow Zippo. |
|
_________________ Bax |
|
|
|
 |
viciu
TITANIUM

Allegro: viciufulik
eBay: viciufulik
Data ur.: /// ZIPPO //

|
Wysłany: 2010-02-08, 12:19
|
|
|
| bax31 napisał/a: | | kocham ją po grób. I żonę i zapalniczkę:) |
Zważ jednak, że na żonę dożywotniej gwarancji nie masz
Cześć wszystkim, którzy się przywitali. Miłego pobytu |
|
_________________ Powyższe informacje pochodzą od vicia i nie mogę zapewnić o ich 100% pewności.
Dil? |
|
|
|
 |
bax31
SATIN CHROME

|
Wysłany: 2010-02-08, 14:13
|
|
|
| viciu napisał/a: | | bax31 napisał/a: | | kocham ją po grób. I żonę i zapalniczkę:) |
Zważ jednak, że na żonę dożywotniej gwarancji nie masz |
Moze to i dobrze.... |
|
_________________ Bax |
|
|
|
 |
Kryspin
JEDNOPOSTOWIEC

|
Wysłany: 2010-02-08, 18:07
|
|
|
Witam,
tak szukajac informacji o zippo trafilem tutaj Mamy jedna pewna i druga nie do konca wiec jak zrobie zdjecia to podpytam. Tymaczasem pozdrawiam |
|
|
|
 |
Miro
SATIN CHROME

|
Wysłany: 2010-02-08, 22:35
|
|
|
Siemka, przywitanie to miał być pierwszy post, ale jednak wyszło inaczej
Zainteresowałem się zippo już dość dawno, ale dopiero teraz postanowiłem ją zakupić i właśnie czekam na pierwszą zapalniczkę, może nie oryginalna, ale też cieszy. Mam nadzieję, że kupię w najbliższym czasie jakąś lepszą ;)Trafiłem na forum szukając informacji o tym typie zapalniczek i można powiedzieć, że coraz bardziej mi się podobają.
Pozdrawiam;] |
|
|
|
 |
mati220
SATIN CHROME

|
Wysłany: 2010-02-09, 02:50 Witam
|
|
|
| Witam. Nazywam sie Mateusz. Mam 20 lat i jestem studentem. Moim hobby jest iluzja ( sztuczki magiczne ). Jezeli chodzi o zippo, to wieloe o nich slyszalem, az pewnego dnia zamieszkalem w akademiku :-) Poznalem tam czlowieka ( kolege ), ktory ma zapalniczke zipoo. Poczatkowo bawile sie jego zapalniczka, ale wczoraj ( bo juz po 12 ) otrzymalem swoja pierwsza zapalniczke zipoo. Mam nadzieje, ze to forum pozwoli mi lepiej opanowac sztuczki z ta zapalniczka :-) Pozdrawiam mati220 :-) |
|
|
|
 |
gacoperz
TITANIUM

Data ur.: / ZIPPO /
|
Wysłany: 2010-02-10, 09:46
|
|
|
| michal.dw napisał/a: | siemanko zippowcy jestem łosiu i od niedawna mam zapalniczke zippo.
sorra ale niewiem co o sobie napisać bo troche by tego było |
Lepiej by było się nie wysilać bo to co jest powyżej napisane nawet powitania nie przypomina.
Zamiast teko bełkotu zwykłe WITAM było by lepsze. |
|
_________________ http://pl.youtube.com/watch?v=JTn6j7K5tco
 |
|
|
|
 |
czarny_j
JEDNOPOSTOWIEC

|
Wysłany: 2010-02-12, 14:25
|
|
|
Chcąc nie chcąc, podążając za panującymi na forum zasadami muszę się przywitać, co niniejszym czynię
Witam!
Mam na imię Jędrzej, mam 21 lat i mieszkam w Puszczykowie pod Poznaniem. Zapalniczkami benzynowymi fascynowałem się od dawna, już w wieku 10 czy 11 lat posiadałem jakąś marną podróbkę zippo. Z czasem zacząłem palić i doceniłem aromat papierosa odpalanego od zapalniczki benzynowej i tak narodziło się moje uwielbienie dla tych zapalniczek. Przeważnie były to różnego typu 'no-name'y' z okolicznych sklepów ale niedawno stałem się posiadaczem oryginalnej Zippo . i w ten sposób trafiłem na to forum ponieważ mam nadzieję że stanę się posiadaczem również innych zapalniczek tejże marki chociaż raczej nie ze względów kolekcjonerskich a czysto użytkowych. Choć teoretycznie już ta jedna powinna mi wystarczyć na całe życie ;-). Zobaczymy jak to będzie. W każdym razie kończę już swoje wypracowanie i pozdrawiam wszystkich forumowiczów . |
|
|
|
 |
mati-sz1
SATIN CHROME

Allegro: mati-sz1
|
Wysłany: 2010-02-12, 15:26 Witam
|
|
|
Witam Wszystkich,
Mam na imię Mateusz i wkrótce będę posiadaczem zapalniki ZIPPO, tylko nie wiem jaką kupić na początek
Troszkę więcej napisałem o sobie i nie tylko w tym temacie:
http://www.zippo.net.pl/viewtopic.php?t=4054
Pozdrawiam, |
|
|
|
 |
viciu
TITANIUM

Allegro: viciufulik
eBay: viciufulik
Data ur.: /// ZIPPO //

|
Wysłany: 2010-02-12, 15:31
|
|
|
| czarny_j napisał/a: | | kończę już swoje wypracowanie |
Ja tam nie wiem, ale jakbym oddał polonistce wypracowanie na 945 znaków ze spacjami, to nawet niedostatecznego bym nie dostał... Ale nie kłóćmy się o semantykę
Cześć, witaj, ave, bądź pozdrowion, miłego pobytu |
|
_________________ Powyższe informacje pochodzą od vicia i nie mogę zapewnić o ich 100% pewności.
Dil? |
|
|
|
 |
Gaweł
TITANIUM

Allegro: r-gawel
Data ur.: | ZIPPO
|
Wysłany: 2010-02-13, 01:11
|
|
|
Witamy.
| czarny_j napisał/a: | | raczej nie ze względów kolekcjonerskich a czysto użytkowych. |
A-ha!
Też tak miałem. I sporo sztuk zalewałem i zalewam benzyną. Nawet takich, które powinny iść tylko do gabloty.
Potem choroba się rozwija i pojawiają się pomysły, żeby nabywać takie których zalewać pewnie nigdy się nie będzie.
|
|
_________________ Już NIGDY nie będzie takiego lata
Piłem z Diabłem Bruderschaft
BUTELKA
 |
|
|
|
 |
Jac.s
SATIN CHROME

|
Wysłany: 2010-02-13, 15:33 Hej :)
|
|
|
Witam Serdecznie wszystkich forumowiczów...
Może nie jestem pasjonatem ale bardzo lubię zapalniczki ZIPPO i takową posiadam
Potrzebuję paru informacji na temat mojej przede wszystkim czy oryginał bo zamierzam wysłać ją do naprawy...
POZDRAWIAM wszystkich "ZAPALEŃCÓW" |
|
|
|
 |
|
|